Kako se lijepe papirnate tapete

Kako se lijepe papirnate tapete

Za lijepljenje papirnatih tapeta je potrebno:

Ljepilo, posuda za miješanje ljepila, valjak za nanošenje ljepila, valjak za izglađivanje i pritiskanje tapete na zid, skalpel, metar za mjerenje zida, olovku, vodena vaga, spužvica ili krpica.

  1. Priprema površine

Sve stare tapete, nečvrste boje i premazi se moraju temeljito ukloniti sa zida najbolje vodom ili sredstvom za uklanjanje tapeta. Površina zida mora biti čvrsta, suha, čista, ravna, glatka i bez nečistoća i masnoća. Neravne površine zagladite korištenjem gipsa. Na zid, gipsani zid i sve upijajuće površine prvo nanosite ne razrijeđenu impregnaciju koja savršeno ujedini podlogu. Ako upijajuća površina nije impregnirana, ljepilo će se presušiti i tapeta neće ostati zalijepljena. Impregnaciju ostaviti minimalno 1 h da se osuši.

  1. Priprema ljepila

Potrebno ljepilo miješajte u hladnoj vodi. Uz stalno miješanje sadržaj vrećice/kutije prosipajte u x litre vode i dobro izmiješajte. Zatim ostavite stajati, nakon cca. 10 minuta još promiješajte ljepilo (držite se uputa za ljepilo).

 

  1. Kontrola tapeta

Raširite foto tapetu na čist i suh pod i pažljivo provjerite da li se uzorak na svakom komadu tapete pravilno podudara, da li je površina i kvaliteta tiska ispravna. Reklamacija tapete se može prihvatiti samo u tom slučaju ako je tapeta suha i bez ljepila. Reklamacija se ne može prihvatiti na već zalijepljenu foto tapetu!

 

  1. Lijepljenje tapeta

Vodenom vagom napravite okomitu ravnu liniju, ljepilo nanesite na prvi dio/prugu tapete. Namazani dio/prugu tapete složite ljepilom prema sebi i ostavite da se navlaži cca 2 min. Poslije dio/prugu tapete razvučete i postavljate na zid. Vodenom vagom nacrtana linije Vam pomaže s prvim dijelom/prugom tapete. Pridržavajte se nacrtane linije. Ako ste prvi dio/prugu prislonili na zid, počnite tapetu dobro pritiskivati na zid i izravnavati ga pritisnim valjkom ili lopaticom. Važno je tapetu dobro pritisnuti na zid. Ovisno o stropu, boku i podu po potrebi odrežite tapetu pomoću skalpela, ravnala ili lopatice. Zatim se nastavlja isti postupak (ljepilo nanesite na dio/prugu tapete, namazani dio/prugu tapete složite ljepilom prema sebi i ostavite da se navlaži cca 2 min). Spojeve tapeta lagano obrišite nježnom krpom tako da se opere istisnuto ljepilo. Tapete se lijepe odmah jedna do druge. Ne preko sebe!! Idealna temperatura za postavljanje tapeta je 20° C. Uvijek je važno da je prvi dio/traka tapete pravilno zalijepljen ravno.

 

Ostavite da se tapeta osuši 24 h.

 

Blagi miris koji osjetite nakon raspakiranja proizvoda nije oštećenje već dio tehnologije.

Nakon lijepljenja proizvoda na zid, miris nestaje nakon 7 – 10 dana zbog klimatskih uvjeta.

Upute za lijepljenje


Kako se lijepe papirnate tapete

Logo

Moderan web shop u Hrvatske

KONTAKTI

Dekoracije i Tapete
e-mail: info@kupiti.hr


  pitanja  dieliti  otisak
© Insion 2024